Selkien kalastuskunta

Selkien yhteisen veden osakaskunta vastaa kylämme vesialueiden hallinnoinnista, luvituksesta ja hoidosta. Kalastuskunnan puheenjohtaja on Pentti Könönen ja hoitokuntaan 2020-2021 kuuluvat Ilkka Ritvanen ja Tero Mustonen.
Kalastuksen pyydysmerkkejä Pekka Ikoselta 050-5631921 (kalastusluvat netistä). Huomioithan, että Selkien kyläkauppaa ei enää ole, kiinteistö on yksityisasuntona!

Osakaskunta ennallistaa ja hoitaa aktiivisesti vesistöjä. Tunnetuin ja laajin kokonaisuus on Jukajoen ennallistaminen 2010-2020. Kts. http://www.lumi.fi/sivut/wp-content/uploads/2019/09/jukajokicompressed.pdf

Tämän lisäksi on käynnistetty 2019 Ylisenjärven valuma-alueen ennallistamishanke 1. Siinä perustetaan valuma-alueelle kuormitusta vähentäviä rakenteita sekä ennallistetaan taimenen kutualueet sekä poikaselinympäristöt Yliseen laskeviin Selkiellä sijaitseviin puroihin.

Selkien yhteisen veden osakaskunta on luvittanut nuottausta Ylisenjärvelle. Käytössä on pieni rantanuotta 80 m x 5 m, jonka pyyntiteho on vähäinen. Keskimääräinen saalis on n. 2-5 kg kalaa. Tällä seurataan muikun, pikkusiian, särkikalojen ja järven kalastusrakenteen laatua. Saalis voidaan päästää vahingoittumattomana nuotasta.
Seuranta auttaa puolestaan kunnostustoimien seurannassa ja toteutuksessa, omalta osaltaan. Lisäksi osakaskunta toteuttaa vesimittauksia ja muita limnologisia seurantoja Selkien vesistöalueella.

Kesällä 2020 kattotalkoot