Kunniavartiosto Kontiolahden sankarihautausmaalle 6.12.2017

Lue kunniavartiosta ja sen ideasta Ylen uutislinkistä

Nuoria miehiä iältään 18-44 vuotta pyydetään kunnioittamaan sotiemme sankarivainajia asettumalla kunniavartiostoon Kontiolahden sankarihautausmaalle Suomen 100 itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 klo 11.15-12.00. Kontiolahdelle haudattujen sankarivainajien suvut ja omaiset voivat nimetä myös oman edustajan seisomaan kunniavartiossa kyseisen ajan. Kyseessä voi olla myös naispuolinen suvun tai perheen nimeämä henkilö.


Kontiolahden sankarihautausmaalla lepää yhteensä 183 sankarivainajaa. Kontiolahden seurakunta ja kunta järjestävät juhlapäivänä klo 10 Kontiolahden kirkossa juhlamessun, jonka jälkeen sankarihautausmaalla on seppelten lasku ja juhlahetki. Tämän juhlahetken aikana toivomme tämän arvokkaan kunniavartioston olevan kunnioittamassa ja muistamassa sodassa kaatuneita ja sodassa palvelleita sotiemme veteraaneja.


Tämä palvelus on mielestämme arvokas kunnianosoitus maamme itsenäisyydelle ja jättää myös jäljen siihen osallistuvalle henkilölle. Toivomme, että tämä viesti tavoittaa mahdollisimman monta asiasta kiinnostunutta.
Tehtävään tulee ilmoittautua sähköpostin välityksellä lääninrovasti Jukka Reinikaiselle osoitteella jukka.reinikainen @ evl.fi Ilmoittautumisen yhteydessä tarkempi informaatio kunniavartiosto-käytänteistä.

Sivuilla paikalla

There are currently 0 users and 1 guest online.

Lisätietoja