Kunniakirja Selkielle

Leader-ryhmien (Vaara-Karjalan Leader, Joensuun seudun Leader ja Keski-Karjalan Jetina) juhlivat 20-vuotis taivaltaan Kimmelissä 28.10.2016. Juhlaan oli lähetty kutsuja ainakin kaikille leader-ryhmien jäsenille. Selkien kyläyhdistys on jäsenenä Joensuun seudun Leader:ssä. Allekirjoittanut kuuluu Joensuun seudun Leader yhdistykseen myös henkilöjäsenenä ja olen ollut Joensuun seudun Leaderin hallituksessa kaksi kautta (2+2 vuotta, jonka jälkeen pakollinen erovuoroisuus). Alla pieni omakohtainen kertomus illasta, Mari Hälinen


Selkien kyläyhdistyksen kokouksessa 20.10.2016 päätettiin, että Heidi Hakola ja Mari Hälinen edustavat Selkien kylää Leader-ryhmien 20-vuotisjuhlassa 28.10.2016 Sokos Hotelli Kimmelissä. Juhlassa juhlittiin Vaara-Karjalan Leader ry, Joensuun seudun Leader ry ja Keski-Karjalan Jetina ry 20-vuotista taivalta. Juhlan pukukoodi oli tumma puku. Juhla järjestettiin Kimmelissä Sirkkala-salissa, johon kuuluma mahtuisi 200 vierasta. Paikalla oli reilu 100 henkilöä ympäri maakuntaa.


Ohjelma juhlassa oli seuraava, aluksi Vaara-Karjalan Leader ja Keski-Karjalan Jetinan ex- toiminnanjohtajaa pitivät puheenvuorot menneistä vuosista ja Tomi Kervinen (nykyinen puheenjohtaja Joensuun seudun Leader:ssä) piti puheen Leader toiminnan tulevaisuudesta. Kun Leader toimintaa on Suomessa ollut 20-vuotta, niin on alettu puhumaan EU:n Leader-toiminnan rahoituksen muutoksista. Tarkoittaen jopa ettei mahdollisesti samanlaista seuraavaa 6-vuotiskautta olisi enää nykyisen kauden jälkeen. Tulevaisuutta mietitäänkin rahoituksen kannalta ja rahoitusta voisi olla useista eri lähteistä jne. Ruokailujen jälkeen, aloitettiin muistamisten/ palkintojen jaot, joita yhteensä 3 jaksoa, jossa aina ryhmästä 1 palkinto eli yhteensä 9 palkintoa.

Selkien kylä palkittiin oivallisena kylänä. Palkintona oli kunniakirja ja kuivakukka-asetelma, jotka ovat Selkien Seurojentalolla kaikkien nähtävillä. Palkinnon perusteluja emme saanut mukaan, mutta palkintopuheessa kerrottiin, että palkinto tulee Joensuun seudun Leader ry:ltä aktiivisesta kylätoiminnasta koko 20 vuoden jaksolta, jolloin meillä ollut mm. seuraavia hankkeita: Selkien kyläkirja, Maisemahankeita ja kunnostusta, perinteen ylläpitoa, kylätalon (Seurojentalo) kunnostusta, Jukajoki ja kylän oma päiväkoti-hanke.

Joensuun seudun Leader:n muut palkinnot menivät Parempi Arki ry:lle ja IskelmaRexin kyläradio-toiminta.
Lue lisää juhlasta ja palkinnoista Maakaistasta

Kuvia juhlasta löytyy täältä Leader 20 vuotta

Puheita jatkettiin loppuilta, oli puhujia ELY-keskuksesta ja vapaaehtoisia puhujia mm. Pentti Seutu. Illan päätteeksi ainakin allekirjoittaja oli taas puhtia ja intoa täynnä vapaaehtoistoimintaa kohtaan. Puhtia käytettiinkin seuraavana viikonloppuna Selkiellä Hirvipeijaisissa ja Halloween-discossa.


Innostavaa ja hauskaa vapaaehtoistoimintaa kaikille toivottaen, Mari

Sivuilla paikalla

There are currently 0 users and 0 guests online.

Lisätietoja